شرح خدمات طراحی و مشاوره در زمینه تاسیسات برقی (الکتریکال)
خدمات مرحله اول (فاز یک) تاسیسات برقی (الکتریکال)
1- تهیه گزارش مرحله اول (فاز یک) به منظور معرفی سیستم های الکتریکال مورد استفاده در پروژه و تعیین استراتژی های طراحی تاسیسات برقی (الکتریکال) و دریافت نظرات و پیشنهادات کارفرما
2- برآورد اولیه میزان برق مورد نیاز (دیماند برق)
3- مقایسه فنی اقتصادی سیستم های چند گزینه ای و تعیین گزینه پیشنهادی مشاور با توجه به نتایج مقایسه (به عنوان مثال مقایسه فنی اقتصادی و تعیین گزینه اصلح در مورد استفاده از کابل یا باسداکت برای سیستم های توزیع نیرو در پروژه)
4- تعیین ابعاد مورد نیاز داکت های برق، اتاق های برق، پست برق، اتاق کنترل و مانیتورینگ ، اتاق دیزل ژنراتور و…
5- طراحی نقشه های فاز یک شامل چیدمان داکت ها، چیدمان تابلوها، چیدمان ترانسفورماتورها، چیدمان دیزل ژنراتورها، رک های شبکه، مرکز سیستم اعلام حریق، مرکز سیستم صوتی و…
6- طراحی نقشه های فاز یک شامل چیدمان چراغ ها و کلیدها و پریزهای برق در طبقات مشابه (تیپیکال)
7- هماهنگی با طراح معماری پروژه جهت تعیین محل داکت ها، محل استقرار تجهیزات (شامل ترانسفورماتورها، دیزل ژنراتورها، تابلوهای برق اصلی و نیمه اصلی) و تعیین محل اتاق های برق مورد نیاز
8- برآورد اولیه هزینه های خرید تجهیزات و اجرا تاسیسات برقی پروژه
مشاوره تاسیسات برقی
خدمات مرحله دوم (فاز دو) تاسیسات برقی (الکتریکال)
1- طراحی روشنایی نرمال، طراحی روشنایی اضطراری، طراحی روشنایی ایمنی (باتری داخلی یا باتری مرکزی)
2- طراحی سیستم های نیرو رسانی
3- طراحی سیستم برق بدون وقفه UPS
4- طراحی سیستم های هوشمند ساختمان – سیستم BMS – سیستم Home Automation
5- طراحی سیستم های ارتباطی
6- طراحی سیستم های مخابراتی بر اساس فیبر نوری FTTH (Fiber To The Home)
7- طراحی سیستم دوربین مدار بسته CCTV و نظارت تصویری
8- طراحی سیستم کشف و اعلام حریق
9- طراحی سیستم صوتی، پیجینگ و اطلاع رسانی
10- طراحی سیستم های آنتن و ماهواره مرکزی
11- طراحی سیستم های حراستی و کنترل تردد
12- طراحی سیستم های شبکه دیتا اکتیو و پسیو
13- برق رسانی به تأسیسات و تجهیزات مکانیکال
14- طراحی و سایزینگ پست های برق فشار ضعیف و فشار متوسط
15- طراحی تابلوهای برق فشار ضعیف و فشار متوسط LV) و (MV
16- طراحی رایزر دیاگرام های تاسیسات برقی (الکتریکال)
17- طراحی سیستم ارت (اتصال زمین) ، همبندی و سیستم حفاظت در مقابل صاعقه (صاعقه گیر)
18- طراحی و سایزینگ سیستم های برق اضطراری (Diesel Generator)
19- طراحی و مدلینگ ساختمان با استفاده از نرم افزار ETAP جهت مشخص شدن سطح اتصال کوتاه
20- طراحی سیستم های بانک خازنی و کنترل توان رآکتیو
21- طراحی و تهیه دفترچه محاسبات سیستم های الکتریکال (شامل محاسبات روشنایی, محاسبات تابلوها، محاسبات سطح مقطع کابل ها، محاسبات افت ولتاژ، محاسبات صوت، محاسبات ترانسفورماتور، دیزل ژنراتور , UPS ، بانک خازنی و…)
22- تهیه متره و برآورد سیستم های الکتریکال براساس فهرست بهاء تأسیسات برقی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
مهندسی تاسیسات برقی
خدمات مرحله سوم (فاز سه) تاسیسات برقی (الکتریکال)
1- تهیه اسناد مناقصه، برگزاری مناقصه و استعلام قیمت از شرکت های مجری (پیمانکاران تاسیسات برقی) و تهیه جداول امتیاز دهی و رده بندی پیمانکاران براساس اولویت های فنی و اقتصادی و در نهایت پیشنهاد پیمانکاران دارای صلاحیت
2- خدمات نظارت عالیه بر اجرای سیستم های تاسیسات برقی و ارائه گزارش کارها به کارفرما
3- برنامه ریزی اجرا تأسیسات برقی، کنترل پروژه، تهیه برنامه زمان بندی و نظارت به منظور تعیین درصد پیشرفت کارهای اجرایی
4- مشاوره و ارائه راهکارهای مهندسی خرید سیستم¬های الکتریکال و ارائه گزارش کامل خرید جهت تامین تجهیزات با توجه به تجربیات ارزنده کسب شده در پروژه های گوناگون و آشنایی کامل با کلیه شرکت های تامین کننده داخلی و خارجی
5- نظارت بر آیتم های اجرایی پیمانکاران طبق مفاد قرارداد، مشخص کردن درصد کارهای انجام شده براساس ساختار شکست، بررسی صورت وضعیت مالی پیمانکاران تأسیسات برقی، تحویل موقت و تحویل قطعی کارهای اجرایی صورت گرفته از پیمانکاران تأسیسات الکتریکال.
6- هماهنگی با شرکت های زیر مجموعه وزارت نیرو (شرکت توزیع برق، مناطق برق و…) جهت اخذ تأییدیه سیستم های توزیع برق، نقشه های کابل کشی، نقشه های باسداکت، محل پست های برق و… به منظور دریافت انشعابات برق.
7- هماهنگی با شرکت مخابرات جهت تعیین نیازهای شرکت مخابرات (تأیید نقشه های فیبر نوری FTTH، تعیین محل نصب و استقرار تجهیزات شرکت مخابرات نظیر ONU، OCDF، OLT، FAT و…) برای اختصاص خطوط تلفن مورد نیاز .
طراحی و محاسبات ساختمان:
خدمات طراحی و محاسبات انواع ساختمان ها به شرح زیر می باشد.
طراحی ساختمان های بتنی:
– پلان ستونگذاری ، دیوار برشی و تیپبندی تیرها
– طراحی عناصر مقاوم جانبی (دیواربرشی)
– نقشه میلگردگذاری ستون ، تیر ، مقاطع و تراز اتصال
– نقشه میلگرد گذاری سقف و مقاطع
– موقعیت و نمایش جزییات میلگردگذاری در محل بازشوها و سوراخها (تاسیساتی و غیره)
– تعیین نوع، نحوه وصله، محدوده، موقعیت و تراکم میلگردها در تیرها، ستونها و دالها
– طراحی و ارائه جزئیات اتصال عناصر غیرسازه ای، الحاقی و دیوارهای جداکننده
طراحی ساختمان های فولادی:
– پلان تیپبندی ستونها، پایستونها، تیرها، بادبندها با جزییات کامل
– جزییات ضروری مربوط به قاب خمشی و ترکیبی
– طراحی کامل اتصال ها و وصله ها
– جزییات صفحه پای ستونها و نحوهی اتصال آن به فونداسیون و جزییات اجرایی شمشیری راهپله
– نوع الکترود ، طول و بعد جوش و محل اجرای آن
– محل و اندازه داکتهای تاسیساتی و ترسیم جزییات تقویت دور سوراخها
– جزییات اتصال تیرچهها به تیرهای فولادی و کنسول ها
– طراحی سیستم تهویه مطبوع ساختمان
– طراحی سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان
– طراحی سیستم آب رسانی
– طراحی سیستم اطفاء حریق
– طراحی سیستم فاضلاب و جمع آوری آب های سطحی
– طراحی چیدمان تجهیزات موتورخانه
– طراحی سیستم تصفیه خانه آب
– طراحی استخرهای آبی
– مشاوره و ارائه راهکارهای مهندسی خرید سیستمهای الکتریکال و ارائه گزارش کامل خرید جهت تامین تجهیزات با توجه به تجربیات ارزنده کسب شده در پروژه های گوناگون و آشنایی کامل با کلیه شرکت های تامین کننده داخلی و خارجی
– متره و برآورد تجهیزات مکانیکال
طراحی معماری ( فاز صفر معماری ، فاز یک معماری ، فاز دو معماری )
برای انجام یک پروژه معماری مراحلی را باید به ترتیب طی کرد که قبل از شروع هر یک از مراحلِ طراحی معماری، باید مرحله پیش رو را به بهترین نحو و روش و بدون هیچ نقصی پشت سر گذاشت .کلیه پروژه های معماری جهت طراحی از سه بخش اصلی تشکیل می شوند. این سه بخش (فاز) بایستی به صورت منظم و متداوم پس از دیگری و پشت سر یکدیگر قرار بگیرند تا طراحی معماری مورد نظر به صورت استاندارد پیاده سازی شود هر سه این بخش ها لازم و ملزوم یکیدگر بوده و در صورت عدم اچرای مناسب یک فاز معماری یا عدم پیوستگی مناسب بین آنها کل مجموعه طراحی معماری پروژه با شکست مواجه خواهد شد.
اولین مرحله فاز صفر معماری یا همان مطالعات معماری می باشد در این قسمت مطالعات مربوط به زمین مانند خاک شناسی و ژئوتکنیک که بر شناخت گسل های موجود و میزان استجکام زمین و زلزله خیز بودن و میزان قدرت تحمل زمین برای ایجاد یک بنا و. تمرکز دارد انجام می شود ضوابط و شرایط اولیه جهت طراحی و ساخت، کلیه مطالعات شهری و مدنی از حیث ضوابط شهری و.. که پس از انجام مطالعات و پژوهش و انجام فاز صفر معماری و تایید آن به فاز بعد می رسیم. مرحله بعد فاز یک معماری که همان طراحی اولیه معماری می باشد که به طور مفصل در آیتم های بعدی بیان خواهیم کرد.پس از این مرحله میرسیم به مرحله فاز دو معماری و تهیه دیتیل ها و نقشه های اجرایی معماری می باشد.
طراحی فاز صفر معماری یا مطالعات معماری
فاز صفر معماری شامل مطالعات معماری می باشد. در فار صفر معماری شناخت نسبت به منطقه و آیتم هایی مانند اقلیم منطقه، شرایط معماری منطقه، ضوابط و قوانین، چارچوب ها و استاندارد ها همچنین بررسی دقیق مسائل مربوط به مهندسی خاک از قبیل آزمایش خاک و… مدنظر قرار می گیرد که بسیار حائز اهمیت است به عنوان نمونه اگر در بررسی وضعیت خاک و ژئوتکنیک یک منطقه به نتایج خوبی نرسیم حتی امکان عدم اجرای پروسه معماری نیز مطرح میشود یا در بسیار از شهر های دنیا محدودیت های بلند مرتبه سازی غلاوه بر بافت سنتی به بحث آزمایش خاک مربوط است و هر ناحیه بسته به سستی یا قوت زمین تا حد مشخصی امان ساخت دارد.
فاز صفر معماری مرحله ای است که در آن اطلاعات مورد نظر کسب می شوند و پروسه شناخت و شناسایی پروژه مورد مطالعه قرار می گیرد.
در فاز صفر معماری، پروژه از نظر توجیه فنی و اقتصادی و همچنین توجیه اجتماعی پروژه معماری مورد بررسی قرار می گیرد. اطلاعات و شناخت مورد نظر در فاز صفر معماری در بسیاری از موارد از طریق مذاکرات با کارفرما و آگاه شدن از نیازهای مورد نظر کارفرما به دست می آید.
طراحی فاز یک معماری
در فاز یک معماری یا همان طراحی معماری، کلیه اطلاعات بدست آمده در فاز صفر معماری پیاده سازی می شوند و در قالب طرح های معماری و نقشه های اولیه معماری، فاز یک نامگذاری می شوند. نقشه های اولیه فاز یک معماری شامل پلان های طراحی معماری، مقطع های معماری، طرح های معماری و… می باشد. کلیه پلان های طراحی معماری در فاز یک معماری با کارفرما به بحث و تبادل نظر گذاشته می شود و در صورت نیاز تغییرات لازم بر آنها اعمال میگردد و خروجی مشترک این تبادل نظر جهت اخذ مجوزهای لازم برای مرحله اجرای ساختمان به مراکز صدور مجوز ارسال می شود که مجددا در این بخش نیز در صورت نیاز به بازنگر های مربوط به طراحی اولیه معماری و نقشه ها این مهم صورت میپذیرد. در واقع طراحی فاز یک معماری حد واسط مطالعات معماری و پلان های نهایی معماری و اجرای پروژه معماری می باشد از اینرو بسیار حائز اهمیت است که در فاز یک معماری دقت لازم را داشته باشیم و با برگزاری جلسات و تبادل نظرات و اطلاعات با دست پر به فاز دوم معماری برویم تا دچار دوباره کاری های غیر استاندارد نشویم.
ضمنا این تفکر که چون نقشه های اولیه در فاز بعدی به صورت دقیق و منظم اندازه گذاری شده و با ضوابط مقررات ملی منطبق خواهند شد پس نیازی به طراحی معماری در این فاز نیست به شدت تفکر غلطی است چرا که در نقشه های اولیه است که به راحتی امکان تصحیح داریم ولی اگر در مراحل بعدی به مشکل با کارفرما بخوریم هزینه های زیادی در بر خواهد داشت و بعضا امکان آن به کلی میسر نخواهد بود.
طراحی فاز دو معماری
در فاز دو معماری نقشه های معماری که در فاز یک معماری طراحی شده اند از آنجاییکه از دقت و حساسیت لازم جهت اجرای پروژه ساخت برخوردار نیستند و صرفا برای تبادل ایده ها و آراء افراد گوناگون طرح شده اند، مطابق با ضوابط مقررات ملی ساختمان مجددا طراحی می شوند نکته مهم در طراحی فاز دو معماری این است که ماهیت نقشه های تهیه شده در فاز یک معماری تغییر پیدا نمیکند بلکه دقت آنها بالا می رود جهت اجرای پروژه و اگر در پروژه هایی میبینیم که در فاز دوم معماری ماهیت نقشه های فاز یک به کلی تغییر پیدا می کند این امر حاصل عدم دقت لازم و تبادل نظرات و اطلاعاتی است که در جلسات مختلف بایستی بدان دست پیدا می نمودند.
در فاز دو معماری نقشه های طراحی شده نهایی مطابق با مقررات ملی ساختمان به عنوان پلان های نهایی پروژه جهت اجرای ساختمان به پیمانکار ارائه می گردد.
مطابقت نقشه های فاز دو معماری با نقشه های سازه (طراحی سازه) و نقشه های تاسیسات (طراحی تاسیسات) از الزامات فاز دو معماریست به گونه ای که پس از تایید فاز یک معماری نقشه های طراحی شده توسط مهندس معمار در فاز دو معماری مطابق با مقررات ملی ساختمان و هماهنگ با نقشه های سازه و تاسیسات و نقشه های معماری، طراحی میشوند.
برای طراحی فاز دو معماری ضروریست که تمامی نقشه های معماری، نقشه های سازه و نقشه های تاسیسات طراحی شده در فاز یک معماری بررسی و با همفکری مهندسین سازه، مهندسین معماری و منهدس تاسیسات نقشه های فاز دو معماری تهیه شود به طوریکه نظرات کلیه مهندسین در طراحی نقشه های فاز دو معماری در نظر گرفته شود در غیر اینصورت نقشه های طراحی شده فاز دو معماری از انسجام و هماهنگی کامل برای اجرای پروژه برخوردار نخواهد بود.
نقشه های فاز دو معماری معمولا با مقیاس یک پنجاهم و یک صدم طراحی میگردد طراحی فاز دو معماری توسط مهندس معمار تهیه و شامل مشخصات و نوع مصالح ساختمانی مورد کاربرد و جزئیات اجرایی پروژه ست.
شرکت ماراب ماهبد در بخش فاز یک معماری و ارائه نقشه های اولیه معماری، سازه و تاسیسات و همچنین فاز دو معماری و ارائه نقشه های نهایی پروژه جهت اجرای ساختمان (فاز دو معماری) با هماهنگی کامل با ضوابط مقررات ملی ساختمان و همچنین یکپارچگی کامل با نقشه های سازه فاز دو معماری، نقشه های معماری فاز دو معماری و نقشه های تاسیسات فاز دو معماری، آمادگی کامل خود را جهت ارائه خدمات طراحی فاز دو معماری در سه فاز اصلی معماری شامل فاز صفر معماری و مطالعات کامل پروژه، فاز یک معماری، ارائه نقشه های اولیه معماری، سازه و تاسیسات و همچنین فاز دو معماری و نقشه های نهایی پروژه هماهنگ با نقشه های طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی و طراحی نمای ساختمان اعلام میدارد.